viš. pred. dr. Dalibor Radovan

 

je bil od leta 1990 dopolnilno zaposlen na Oddelku za geodezijo, najprej kot asistent, potem pa kot predavatelj za predmeta Kartografija II in Kartografske projekcije. Diplomiral in magistriral je na UL FGG, doktoriral pa na Tehnični univerzi na Dunaju. Sicer dela na Geodetskem inštitutu Slovenije kot vodja razvojnega sektorja.

 

Področja raziskovanja: Razvojno in strokovno je sodeloval pri več kot 200 projektih z večine področij kartografije, geoinformatike in geodezije, poleg tega pa veliko časa posveča tudi vodenju in organizaciji dela na inštitutu.

Diplomska naloga: Optimizacija digitalnega modela reliefa za račun topografskih odklonov vertikale, UL FGG 1984 (mentor prof. dr. Florijan Vodopivec)

Magistrska naloga: Nekateri problemi reagregacije prostorskih podatkov pri arealnih interpolacijskih metodah, UL FGG 1990 (mentor prof. dr. Branko Rojc)

Doktorska disertacija: From map and compass to ubiquitous navigation - How navigation tools, strategies and errors work in a natural environment, Technische Universität Wien 2009 (mentor prof. dr. Andrew U. Frank)

Povezave: sicris profil, cobiss bibliografija

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Najbolj zanimiv/a:

-              algoritem, metoda ali iznajdba: Descartesov pravokotni koordinatni sistem, Vegove tablice

-          geodet, kartograf ali fotogrameter: neznani genij, ki je pred 16000 leti narisal prvo abstraktno upodobitev prostora na steno v jami Lascaux

-          kartografska upodobitev, projekcija ali satelitski posnetek: kognitivna karta (miselna projekcija realnosti) in fotografija kot občasni nadomestek zanjo

-          strokovna knjiga, revija ali članek: Bill Bryson: Kratka zgodovina skoraj vsega (tudi geodezije)

-          programska oprema, senzor ali pregledovalnik podatkov: oči in možgani

 

2019 UL FGG KKFDZ
Powered by Joomla 1.7 Templates